Escape room nabij de Achterhoek

Escape room Achterhoek: redden jullie het boerenbedrijf van Del Prado?

Deze escape room grenst aan de Achterhoek en draait om het redden van de boerderij van Del Prado. Er rust al een lange tijd een vloek op het Hof te Langelo. Een vloek die grote gevolgen heeft. De maisoogst is mislukt, de koeien zijn ziek geworden en de verlichting is een eigen leven gaan leiden. Maar nu ook de melkproductie stilgevallen is, is er echt een probleem dat opgelost moet worden. Maar hoe doe je dat wanneer niemand de melkstal in durft omdat het er spookt?

Stel je team samen en kom naar de escape room nabij de Achterhoek om de boeren te redden. Los de puzzels op en zorg ervoor dat je binnen een uur buiten bent, want alleen dan ben je op tijd uit de escaperoom aan de rand van de Achterhoek ontsnapt. En dat is lastiger dan je denkt!

Vandaag met paar kinderen bij Hof te Langelo geweest. Heel erg leuk om mee te mogen kijken achter de schermen. Ik kon mooi zien hoe de kinderen enthousiast aan het puzzelen en samenwerken waren om codes en sleutels te bemachtigen voor weer een stap dichterbij de uitgang. Mooi verhaal, leuke opdrachten. Top gedaan!

5
Ingeborg

Erg gaaf om te doen! Een pittige route maar we hebben de puzzels binnen een uur opgelost. Leuk dat de nadruk op de boerderij ligt. Er moet zelfs nog gemolken worden. Het leuke is dat je telkens een ruimte verder komt, dat motiveert. Wij zijn met ons gezin geweest, maar met vrienden of buren kan natuurlijk ook 😍👍

5
Paul ter Bekke
Google Review

Op een prachtige boerderij in Haaksbergen ligt een mooie themakamer verstopt. Na toch wel een hoop escaperooms gespeeld te hebben inclusief de topkamers van Nederland, was ik aangenaam verrast in deze escaperoom. Ik kwam hier toch nog puzzels tegen die ik niet kende. Er zat een prima gameflow in de kamers en wij werden heel vriendelijk en goed begeleid. Wat vooral heel tof is aan deze escaperoom is het echte boerderijgevoel dat je krijgt. Waardoor het net iets anders is dan de meeste escaperooms. Wij hebben genoten van deze escape room. Gewoon leuk om te doen!

5
Kes86
Escape Talk Review

Er was een goede uitleg van te voren. We konden allemaal meedoen om de codes te kraken. De opdrachten waren in boerderij thema. We vonden het een superleuke ervaring.

5
Martine van Hoogmoed
Facebook Review

Echt een aanrader! Wij waren met een gezin van 5, kinderen in de leeftijden 10,12 en 15. En ze hadden het zo aangepast, dat het voor elk gezinslid een leuke ervaring werd. We moesten flink zoeken, puzzelen en hebben het BIJNA binnen de tijd gered. Daarna nog even knuffelen met de kalfjes. We hebben genoten!!!

5
Marike Siemerink
Facebook Review
Was een erg geslaagde escaperoom..best moeilijk maar met goede hints kwamen we steeds weer verder..net niet gehaald maar ze liet ons rustig het spel uitspelen.
Zeker een aanrader 😊👍
5
Karin Nijenhuis
Facebook Review

Durf jij de uitdaging aan?

  • Voor kinderen van 9 tot 12 jaar bieden wij een aangepaste kinder escape room voor gezinnen. Kinderen vanaf 13 jaar zijn welkom om de aangepaste versie van de  escaperoom voor volwassenen te spelen.
  • Een groep bestaat maximaal uit 6 personen. Groepen vanaf 7 personen worden in tweeën gesplitst.
  • Duur: 60 minuten

Meer weten? Raadpleeg onze pagina veelgestelde vragen of bel 0642780002.

Waar kan je ons vinden?

Escaperoom Hof te Langelo
Aaftinksweg 13
7481 VV Haaksbergen

De vloek van hof te Langelo: Het originele verhaal

‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk nich veur d’n duvel.’

Het is 1798. Op Hof te Langelo werkt een bijzondere boerenknecht: Beernd. In het dorp Haaksbergen staat hij bekend als Kiekebeernd de spokenkieker. Hij kan in de toekomst kijken.

Het volk reageert lacherig op de voorspellingen van Beernd. Maar dat verandert als zijn veurspeuksels uitkomen. Boer Jonkman wordt vermorzeld door een omvallende boom. Boer Gröskaamp verliest al z’n koeien na een uitslaande brand.

Het is allemaal voorspeld door Beernd.

‘Hoksebargen hef last van d’n duvel, d’n zwatten,’ zegt hij op besliste toon, ‘en hie huust ook op Langelo.’

Op een klamme zomeravond komt Beernd de duvel tegen op het erf. Het zwarte wezen sist en klauwt naar Beernd, maar de jongen vertrekt geen spier. ‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk veur oe nich.’ Hij drijft de duvel in de appelboom en geeft hem een flink pak slaag.

‘Zo’, zegt Kiekebeernd, terwijl hij het stof van zijn overall klopt, ‘den kump voorlopig neet weer.

We willen graag geloven dat de duvel is vertrokken

Maar op Hof te Langelo gebeuren nog steeds rare dingen. D’n zwatten daagt ons elke dag uit.

Verbreek jij in onze escaperoom de Vloek van Hof te Langelo?

Van vrijgezellenfeest tot kinderfeestje

Ben je op zoek naar de locatie voor een compleet feest? Bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, een kinderfeestje of een moment om aan teambuilding te werken om je personeel weer bij elkaar te krijgen? Kijk dan vooral naar de volledige arrangementen. Je kunt de escape room in de buurt van de Achterhoek namelijk uitbreiden met een lange lunch, appeltaart die met lokale ingrediënten gemaakt is of dinerarrangement met alles erop en eraan.

Kijk vooral eens naar de arrangementen die we op de website hebben staan. Speciale verzoekjes? Neem daarvoor vooral contact op met ons via het contactformulier, zodat wij kunnen zien wat er geregeld kan worden samen met de lokale ondernemers.

Wist je dat je onze escape room kunt combineren met ons GPS Spel, Mini Escaperoom of Kazen Curling? Ideaal voor groepen!

Voor welke leeftijden is de escape room in de buurt van de Achterhoek geschikt?

Onze escape room in de omgeving van de Achterhoek is geschikt voor nagenoeg alle leeftijden. Voor kinderen tot 12 jaar oud hebben we namelijk een aangepaste kinder escape room, met uitdagingen die iets minder lastig zijn. Voor de kinderen vanaf 12 jaar en gezinnen worden ook aanpassingen gedaan, zodat de escape room in  de omgeving van de Achterhoek wat uitdagender is. Volwassenen hoeven niet op genade te rekenen: die krijgen gewoon de pittige puzzels voor de kiezen om zo te laten zien hoe vindingrijk zij zijn en hoe goed er samengewerkt kan worden.

Vandaag alvast de escape room boeken?

Heb je interesse gekregen in het verhaal van het Hof te Langelo of wil je de strijd aangaan met de puzzels in de escape room nabij de Achterhoek? Lukt het jou en jouw team om de vloek te verbannen? Dan kun je gemakkelijk via onze website boeken. De escape room is geschikt voor groepen tot zeven mensen. Wil je met een grotere groep komen of heb je vragen over onze escape room? Maak dan gebruik van het contactformulier of bel ons direct op 06 42 78 00 02.