Over Ons

Over Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen

In 2017 is Escaperoom Hof te Langelo ontstaan. In het prachtige buitengebied van Haaksbergen hebben wij, Henk en Yolanda, een mooi familie melkveebedrijf. Om meer mensen van deze unieke plek te laten genieten zijn we samen met onze zoon en schoondochter, op zoek gegaan naar een mogelijkheid om dit te realiseren.

Na meerdere brainstormsessies is het idee voor het bouwen van een escaperoom ontstaan. De oude melkstal is al een aantal jaren niet meer in gebruik, omdat er een nieuwe moderne melkstal is gebouwd. Deze oude melkstal is met hulp van een hele hoop creatieve en handige mensen inmiddels volledig omgetoverd tot escaperoom. Een uitdagende room, met behoudt van enkele authentieke voorwerpen en met verrassende puzzels en sloten.

Escaperoom geschikt voor alle leeftijden

Onder begeleiding van volwassenen is deze escaperoom geschikt voor alle leeftijden, maar voor kinderfeestjes bieden wij ook een kinder escaperoom aan, speciaal voor de jeugd van 9 tot 14 jaar.

Het verhaal over ‘De vloek van Hof te Langelo’

Haaksbergen lijkt een rustig dorp in Twente te zijn. Maar op één plek spookt het al meer dan 200 jaar: op Hof te Langelo, de boerderij van Henk en Maria. De koeien weigeren te eten, de melkmachine valt steeds uit en de maïsoogst is mislukt. Nog even en het Overijsselse boerenbedrijf kan zijn deuren sluiten.

‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk nich veur d’n duvel.’

Het is 1798. Op Hof te Langelo werkt een bijzondere boerenknecht: Beernd. In het dorp Haaksbergen staat hij bekend als Kiekebeernd de spokenkieker. Hij kan in de toekomst kijken.

Het volk reageert lacherig op de voorspellingen van Beernd. Maar dat verandert als zijn veurspeuksels uitkomen. Boer Jonkman wordt vermorzeld door een omvallende boom. Boer Gröskaamp verliest al z’n koeien na een uitslaande brand.

Het is allemaal voorspeld door Beernd.

‘Hoksebargen hef last van d’n duvel, d’n zwatten,’ zegt hij op besliste toon, ‘en hie huust ook op Langelo.’

Op een klamme zomeravond komt Beernd de duvel tegen op het erf. Het zwarte wezen sist en klauwt naar Beernd, maar de jongen vertrekt geen spier. ‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk veur oe nich.’ Hij drijft de duvel in de appelboom en geeft hem een flink pak slaag.

‘Zo’, zegt Kiekebeernd, terwijl hij het stof van zijn overall klopt, ‘den kump voorlopig neet weer.
We willen graag geloven dat de duvel is vertrokken

Maar op Hof te Langelo gebeuren nog steeds rare dingen. D’n zwatten daagt ons elke dag uit.

Verbreek jij in onze escaperoom de Vloek van Hof te Langelo?