Escape room nabij Markelo: verbreek de vloek op de boerderij

Boerenfamilie Del Prado heeft jullie hulp hard nodig in de escape room nabij Markelo. Het boerenbedrijf werd honderden jaren geleden geteisterd door de vloek die op Hof te Langelo rust. Beernd heeft de duivel verdreven en daarmee de vloek verbroken, maar of dit echt zo is? Er gebeuren namelijk nog steeds onverklaarbare dingen.. De oogsten zijn mislukt, de koeien zijn ziek geworden en de melkmachine lijkt zelf te bepalen wanneer er gemolken kan worden. En die knipperende lampen in de melkstal, die maken er pas echt een spookachtig geheel van..

Kun jij een team samenstellen met moedige teamspelers dat de melkstal in durft om – met koeien op de achtergrond –  de pittige puzzels op te lossen die uiteindelijk de vloek op moeten heffen die op de boerderij ligt? Jullie hebben nog een uur, dan moeten jullie écht weer buiten staan.

Een greep uit onze reviews

★★★★★
Verjaardagsfeestje van onze zoon hier gevierd. Het was heel mooi. Kinderen allemaal super enthousiast en de gastvrijheid top! Echt een aanrader, bedankt voor de leuke middag.

Myra

★★★★★
Vandaag met paar kinderen bij Hof te Langelo geweest. Heel erg leuk om mee te mogen kijken achter de schermen. Ik kon mooi zien hoe de kinderen enthousiast aan het puzzelen en samenwerken waren om codes en sleutels te bemachtigen voor weer een stap dichterbij de uitgang. Mooi verhaal, leuke opdrachten. Top gedaan!

Ingeborg

Meer reviews bekijken? Bekijk onze reviews in Google, op Escaperoomsnederland.nl of op Escapetalk.nl.

Durf jij de uitdaging aan?

  • Voor kinderen van 9 tot 12 jaar bieden wij een aangepaste kinder escape room. Kinderen vanaf 13 jaar zijn welkom om de aangepaste versie voor volwassenen te spelen.
  • Een groep bestaat maximaal uit 7 personen. Groepen vanaf 8 personen worden in tweeën gesplitst.
  • Duur: 60 minuten (volwassenen) en 45 minuten (kinder escape room)

Meer weten? Raadpleeg onze pagina veelgestelde vragen of bel
0642780002.

Waar kan je ons vinden?

Escaperoom Hof te Langelo
Aaftinksweg 13
7481 VV Haaksbergen

DE VLOEK VAN HOF TE LANGELO: HET ORIGINELE VERHAAL

‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk nich veur d’n duvel.’

Het is 1798. Op Hof te Langelo werkt een bijzondere boerenknecht: Beernd. In het dorp Haaksbergen staat hij bekend als Kiekebeernd de spokenkieker. Hij kan in de toekomst kijken.

Het volk reageert lacherig op de voorspellingen van Beernd. Maar dat verandert als zijn veurspeuksels uitkomen. Boer Jonkman wordt vermorzeld door een omvallende boom. Boer Gröskaamp verliest al z’n koeien na een uitslaande brand.

Het is allemaal voorspeld door Beernd.

‘Hoksebargen hef last van d’n duvel, d’n zwatten,’ zegt hij op besliste toon, ‘en hie huust ook op Langelo.’

Op een klamme zomeravond komt Beernd de duvel tegen op het erf. Het zwarte wezen sist en klauwt naar Beernd, maar de jongen vertrekt geen spier. ‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk veur oe nich.’ Hij drijft de duvel in de appelboom en geeft hem een flink pak slaag.

‘Zo’, zegt Kiekebeernd, terwijl hij het stof van zijn overall klopt, ‘den kump voorlopig neet weer.

WE WILLEN GRAAG GELOVEN DAT DE DUVEL IS VERTROKKEN

Maar op Hof te Langelo gebeuren nog steeds rare dingen. D’n zwatten daagt ons elke dag uit.

Verbreek jij in onze escaperoom de Vloek van Hof te Langelo?

Stel je team samen voor de escape room in de buurt van Markelo

Een team samenstellen voor de escape room in de omgeving van Markelo is niet moeilijk, maar het samenstellen van een geschikt team is andere koek. Onze escape room is namelijk bijzonder uitdagend. Zonder de juiste teamspelers die creatief kunnen denken en innovatieve oplossingen kunnen vinden, kom je namelijk echt niet binnen een uur buiten. Zoek daarom vooral mensen die in teams kunnen werken en die oplossingen zien waar andere mensen alleen maar problemen vinden.

Dat team kan overigens prima bestaan uit kinderen onder de twaalf jaar – of boven de twaalf jaar. Daarvoor hebben we namelijk een speciale setting voor de kinder escape room in de buurt van Markelo. Zo blijft het ook voor hen uitdagend, maar blijft het ook een haalbare kaart wanneer zij goed samenwerken en creatief naar oplossingen kunnen zoeken. Leuk als kinderfeestje of schooluitje, zeker omdat hier in de melkstal, met koeien op de achtergrond, gepuzzeld wordt!

Wist je dat je onze escape room kunt combineren met ons GPS Spel, Mini Escaperoom of Kazen Curling? Ideaal voor groepen!

Maak er een compleet uitje van

Je kunt binnen een uur buiten staan en de auto opzoeken. Maar de kans is groot dat je toch nog even wilt weten hoe die ene vriend of collega die puzzel oploste, of wilt vertellen hoe jij op een creatieve oplossing kwam tijdens de escape room in de buurt van Markelo. Daarom kun je bij ons een compleet arrangement boeken, inclusief eten en drinken. Wat te denken van een verse appeltaart die gebakken is met lokale ingrediënten? Een complete boerenlunch – of zelfs een heerlijk dinerarrangement zodat iedereen heerlijk kan eten? Nadat jullie zijn ontsnapt (of nét niet) zullen jullie vertrekken naar het nabijgelegen restaurant.

Boek je eigen avontuur

Wil jij de vloek verbreken en weet je al wie je meeneemt naar de escape room nabij Markelo? Boek dan vandaag nog via de website. Je ziet direct alle beschikbare dagen en tijden. Heb je vragen of wil je met een grotere groep komen, met meer dan zeven personen? Neem dan eerst even contact met ons op. Dat kan via het contactformulier of ons telefoonnummer dat je op de contactpagina vindt.