Escape room nabij Hengelo: geschikt voor alle leeftijden

Een uitdaging met een uniek achtergrondverhaal. Dat is wat de escape room in de buurt van Hengelo zo populair gemaakt heeft. Hier gaat het niet om wat puzzels en sloten openen. Nee, hier ga je aan de slag om een compleet boerenbedrijf te redden, dat op het randje van de afgrond beland is door de Vloek op Hof te Langelo. Een vloek die ervoor gezorgd heeft dat de oogsten mislukken, koeien ziek worden en de volledige melkproductie stil is komen te staan. En jullie zijn onze laatste redding. Kunnen jullie binnen een uur tijd de raadsels oplossen en weer buiten staan? Dan hebben jullie het melkveebedrijf gered en de vloek opgeheven. Zo niet, dan blijft de vloek rondwaren met alle gevolgen van dien.

Een greep uit onze reviews

★★★★★
Verjaardagsfeestje van onze zoon hier gevierd. Het was heel mooi. Kinderen allemaal super enthousiast en de gastvrijheid top! Echt een aanrader, bedankt voor de leuke middag.

Myra

★★★★★
Vandaag met paar kinderen bij Hof te Langelo geweest. Heel erg leuk om mee te mogen kijken achter de schermen. Ik kon mooi zien hoe de kinderen enthousiast aan het puzzelen en samenwerken waren om codes en sleutels te bemachtigen voor weer een stap dichterbij de uitgang. Mooi verhaal, leuke opdrachten. Top gedaan!

Ingeborg

Meer reviews bekijken? Bekijk onze reviews in Google, op Escaperoomsnederland.nl of op Escapetalk.nl.

Durf jij de uitdaging aan?

  • Voor kinderen van 9 tot 12 jaar bieden wij een aangepaste kinder escape room. Kinderen vanaf 13 jaar zijn welkom om de aangepaste versie voor volwassenen te spelen.
  • Een groep bestaat maximaal uit 7 personen. Groepen vanaf 8 personen worden in tweeën gesplitst.
  • Duur: 60 minuten (volwassenen) en 45 minuten (kinder escape room)

Meer weten? Raadpleeg onze pagina veelgestelde vragen of bel
0642780002.

Waar kan je ons vinden?

Escaperoom Hof te Langelo
Aaftinksweg 13
7481 VV Haaksbergen

DE VLOEK VAN HOF TE LANGELO: HET ORIGINELE VERHAAL

‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk nich veur d’n duvel.’

Het is 1798. Op Hof te Langelo werkt een bijzondere boerenknecht: Beernd. In het dorp Haaksbergen staat hij bekend als Kiekebeernd de spokenkieker. Hij kan in de toekomst kijken.

Het volk reageert lacherig op de voorspellingen van Beernd. Maar dat verandert als zijn veurspeuksels uitkomen. Boer Jonkman wordt vermorzeld door een omvallende boom. Boer Gröskaamp verliest al z’n koeien na een uitslaande brand.

Het is allemaal voorspeld door Beernd.

‘Hoksebargen hef last van d’n duvel, d’n zwatten,’ zegt hij op besliste toon, ‘en hie huust ook op Langelo.’

Op een klamme zomeravond komt Beernd de duvel tegen op het erf. Het zwarte wezen sist en klauwt naar Beernd, maar de jongen vertrekt geen spier. ‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk veur oe nich.’ Hij drijft de duvel in de appelboom en geeft hem een flink pak slaag.

‘Zo’, zegt Kiekebeernd, terwijl hij het stof van zijn overall klopt, ‘den kump voorlopig neet weer.

WE WILLEN GRAAG GELOVEN DAT DE DUVEL IS VERTROKKEN

Maar op Hof te Langelo gebeuren nog steeds rare dingen. D’n zwatten daagt ons elke dag uit.

Verbreek jij in onze escaperoom de Vloek van Hof te Langelo?

Wat is het verhaal achter de escape room in de omgeving van Hengelo?

Je zal weinig escape rooms tegenkomen met een uitgebreider verhaal dan Hof te Langelo. Hier gaat het verhaal namelijk meer dan 200 jaar terug. Beernd, nog altijd beroemd vanwege zijn legendarische uitspraak (‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk nich veur d’n duvel.’), joeg de duivel de appelboom in en zorgde voor rust in Haaksbergen. Maar die rust was tijdelijk.

Nu zijn er grote problemen in de melkstal, maar er is niemand die met de koeien op de achtergrond naar een oplossing durft te zoeken, want het lijkt er wel te spoken. Kun jij een team vinden om de problemen op te lossen en de vloek op te heffen? Het mag gerust een team van kinderen onder de twaalf jaar zijn, dan zorgen wij er alvast voor dat de uitdagingen aangepast worden naar de leeftijd in onze kinder escape room!

Wist je dat je onze escape room kunt combineren met ons GPS Spel, Mini Escaperoom of Kazen Curling? Ideaal voor groepen!

Op het melkveebedrijf ga je aan de slag met de uitdagingen van de escape room in de buurt van Hengelo. Wil je het landelijke idee nog wat verder doorvoeren en er een geweldig uitje van maken, in de geest van een vrijgezellenfeest of een kinderfeestje? Dat kan makkelijk. Bij ons kun je namelijk een complete lunch laten verzorgen of gewoon even lekker napraten onder het genot van verse appeltaart, gemaakt met lokale ingrediënten. Dit kun je gewoon aangeven tijdens het reserveren. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen wanneer je speciale wensen hebt.

Direct boeken of eerst je vragen stellen

Wil je direct jouw avontuur bij de escape room nabij Hengelo boeken, dan kan dat gemakkelijk via de website. Ben je van plan om met een groep van meer dan zeven mensen te komen? Dan vragen we je eerst even contact met ons op te nemen, zodat we op zoek kunnen naar een passende oplossing en er geen mensen buitengesloten hoeven te worden. Kom je met kleine kinderen en doen die ook mee? Dan vernemen we graag de leeftijden op voorhand, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Lukt het jou en jouw team om de vloek te verbannen?