Escape room nabij Almelo

Escape room in de buurt van Almelo voor jong en oud

De Vloek van Hof te Langelo werd ruim 200 jaar geleden opgeheven door Beernd, omdat hij de duvel verdreef van het bedrijf; althans dat is wat Henk en Maria Del Prado dachten. Het tegendeel lijkt waar: zij hebben jouw hulp had nodig. Het melkveebedrijf staat op het randje van de afgrond omdat er zich spookachtige taferelen in de melkstal afspelen. Knipperende lampen, koeien die spontaan ziek worden en een melkmachine die het vaker niet dan wel doet. Kun jij de raadsels oplossen in de escape room nabij Almelo zodat de vloek opgeheven wordt en deze Overijsselse boeren gewoon weer over kunnen gaan tot de orde van de dag?

Vandaag met paar kinderen bij Hof te Langelo geweest. Heel erg leuk om mee te mogen kijken achter de schermen. Ik kon mooi zien hoe de kinderen enthousiast aan het puzzelen en samenwerken waren om codes en sleutels te bemachtigen voor weer een stap dichterbij de uitgang. Mooi verhaal, leuke opdrachten. Top gedaan!

5
Ingeborg

Erg gaaf om te doen! Een pittige route maar we hebben de puzzels binnen een uur opgelost. Leuk dat de nadruk op de boerderij ligt. Er moet zelfs nog gemolken worden. Het leuke is dat je telkens een ruimte verder komt, dat motiveert. Wij zijn met ons gezin geweest, maar met vrienden of buren kan natuurlijk ook 😍👍

5
Paul ter Bekke
Google Review

Op een prachtige boerderij in Haaksbergen ligt een mooie themakamer verstopt. Na toch wel een hoop escaperooms gespeeld te hebben inclusief de topkamers van Nederland, was ik aangenaam verrast in deze escaperoom. Ik kwam hier toch nog puzzels tegen die ik niet kende. Er zat een prima gameflow in de kamers en wij werden heel vriendelijk en goed begeleid. Wat vooral heel tof is aan deze escaperoom is het echte boerderijgevoel dat je krijgt. Waardoor het net iets anders is dan de meeste escaperooms. Wij hebben genoten van deze escape room. Gewoon leuk om te doen!

5
Kes86
Escape Talk Review

Er was een goede uitleg van te voren. We konden allemaal meedoen om de codes te kraken. De opdrachten waren in boerderij thema. We vonden het een superleuke ervaring.

5
Martine van Hoogmoed
Facebook Review

Echt een aanrader! Wij waren met een gezin van 5, kinderen in de leeftijden 10,12 en 15. En ze hadden het zo aangepast, dat het voor elk gezinslid een leuke ervaring werd. We moesten flink zoeken, puzzelen en hebben het BIJNA binnen de tijd gered. Daarna nog even knuffelen met de kalfjes. We hebben genoten!!!

5
Marike Siemerink
Facebook Review
Was een erg geslaagde escaperoom..best moeilijk maar met goede hints kwamen we steeds weer verder..net niet gehaald maar ze liet ons rustig het spel uitspelen.
Zeker een aanrader 😊👍
5
Karin Nijenhuis
Facebook Review

Durf jij de uitdaging aan?

  • Voor kinderen van 9 tot 12 jaar bieden wij een aangepaste kinder escape room voor gezinnen. Kinderen vanaf 13 jaar zijn welkom om de aangepaste versie van de  escaperoom voor volwassenen te spelen.
  • Een groep bestaat maximaal uit 6 personen. Groepen vanaf 7 personen worden in tweeën gesplitst.
  • Duur: 60 minuten

Meer weten? Raadpleeg onze pagina veelgestelde vragen of bel 0642780002.

Waar kan je ons vinden?

Escaperoom Hof te Langelo
Aaftinksweg 13
7481 VV Haaksbergen

De vloek van hof te Langelo: Het originele verhaal

‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk nich veur d’n duvel.’

Het is 1798. Op Hof te Langelo werkt een bijzondere boerenknecht: Beernd. In het dorp Haaksbergen staat hij bekend als Kiekebeernd de spokenkieker. Hij kan in de toekomst kijken.

Het volk reageert lacherig op de voorspellingen van Beernd. Maar dat verandert als zijn veurspeuksels uitkomen. Boer Jonkman wordt vermorzeld door een omvallende boom. Boer Gröskaamp verliest al z’n koeien na een uitslaande brand.

Het is allemaal voorspeld door Beernd.

‘Hoksebargen hef last van d’n duvel, d’n zwatten,’ zegt hij op besliste toon, ‘en hie huust ook op Langelo.’

Op een klamme zomeravond komt Beernd de duvel tegen op het erf. Het zwarte wezen sist en klauwt naar Beernd, maar de jongen vertrekt geen spier. ‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk veur oe nich.’ Hij drijft de duvel in de appelboom en geeft hem een flink pak slaag.

‘Zo’, zegt Kiekebeernd, terwijl hij het stof van zijn overall klopt, ‘den kump voorlopig neet weer.

We willen graag geloven dat de duvel is vertrokken

Maar op Hof te Langelo gebeuren nog steeds rare dingen. D’n zwatten daagt ons elke dag uit.

Verbreek jij in onze escaperoom de Vloek van Hof te Langelo?

De escape room in de buurt van Almelo: een uniek verhaal en prachtige setting

Wellicht ben je al eens in een escape room geweest, al dan niet in de buurt van Almelo. De kans is echter klein dat je een escape room gezien hebt die zo uniek opgezet is. In de melkput, in de buurt van de koeien, los je de raadsels op in de escape room in de omgeving van Almelo. Met een uniek en prachtig verhaal, over de vloek en de duivel die Haaksbergen opnieuw in de greep houdt. Boerenknecht Beernd is er niet meer, dus nu is het aan jou om de boeren te helpen hier. Door pittige puzzels op te lossen, werk je je een weg naar buiten. Maar red je het ook daadwerkelijk binnen een uur?

Voor jong en oud: kinder escape room nabij Almelo

De escape room nabij Almelo is geschikt voor jong en oud. Voor kinderen onder de 12 hebben we namelijk een aangepaste variant, zodat het wel uitdagend blijft, maar ook haalbaar is. Zo is het een prachtige setting voor een kinderfeestje of klassenuitje. Kinderen vanaf 13 jaar krijgen ook een aangepaste versie, al is die een stuk uitdagender en moet er natuurlijk ook hier samengewerkt worden om van kamer tot kamer buiten te kunnen komen.

De escape room nabij Almelo is daarnaast uit te breiden met verschillende arrangementen. Hierbij kun je denken aan een hapje en een drankje achteraf om even bij te praten over wie die moeilijke puzzel oploste, maar je kunt het arrangement ook uitbreiden met een heerlijk diner. Leuk voor een personeelsfeestje en onmisbaar voor een geslaagd vrijgezellenfeest.

Wist je dat je onze escape room kunt combineren met ons GPS Spel, Mini Escaperoom of Kazen Curling? Ideaal voor groepen!

Vandaag nog jouw escape room boeken

Ga jij de uitdaging aan om de vloek van Hof te Langelo te verbreken? Op onze website kun je gemakkelijk de escape room nabij Almelo boeken voor groepen tot zeven personen. Wil je met meer personen komen? Neem dan even contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden door kunnen nemen. Kom je met kinderen? Dan horen we graag van tevoren wat de leeftijden zijn, zodat we hier op een geslaagde wijze op in kunnen spelen. Voor vragen kun je altijd gebruikmaken van het contactformulier op de website of bellen naar 06 42 78 00 02.