Escape room in Twente

Escape room Twente: redden jullie het boerenbedrijf?

Escaperoom Hof te Langelo aan de rand van Overijssel in het mooie Twente is uniek in zijn soort. Je vindt de room escape namelijk op echt melkveedrijf in de gemeente Haaksbergen.

Het ongelofelijke verhaal achter Escaperoom Hof te Langelo in Twente

De escape room in Twente is niet zomaar een escape room. Welnee, het is een vervloekte plek waar de maisoogst mislukt is, waar de koeien ziek geworden zijn en waar de Vloek op Hof te Langelo ervoor gezorgd heeft dat de melkproductie ook tot stilstand gekomen is. De boer en Boerin zijn ten einde raad: het bedrijf staat op het randje van de afgrond, tenzij het jullie lukt om binnen een uur tijd de pittige puzzels op te lossen en op die manier het bedrijf te redden. Durven jullie het aan en stappen jullie het avontuur in bij de escape room in Twente?

Een escaperoom tussen de melkkoeien!! 

Hoe dan!!  hoor ik je denken.

De room escape is gemaakt in een oude melkstal op het agrarische bedrijf in Haaksbergen

De plek bij uitstek voor een teamuitje, gezinsuitje, verjaardagsfeestje, of vriendenuitje.

Los de originele puzzels op en laat je verrassen door de technische snufjes. Alles is in het thema voor de boerderij escaperoom gemaakt.

Speel met het hele gezin, of je nu jong of wat ouder bent de gezinsescaperoom

Beleef met het hele gezin de uitdaging om de koeien weer aan de melk te krijgen op de boerderij. Ben je 8 of al 70 jaar geweest? We passen de escaperoom aan naar de leeftijd van je team. Zo is het voor iedereen leuk om de escaperoom in Overijssel te spelen.

Wil je een kinderfeestje vieren, dan zetten we de makkelijke variant klaar en kunnen de kinderen achteraf zeggen dat ze een echte kinder escape room gespeeld hebben.

Een kleine of grotere groep, het kan allemaal.

Je kan het escape spel met 2 tot en met 6 personen spelen.

Zijn jullie met meer personen, dan speel je met groepjes van maximaal 6 personen na elkaar.

Wat doet de wachtende groep.

Aan de collega’s, vrienden of familie die niet in de escape room zijn hebben wij ook gedacht.

Speel de mini escaperoom, het leuke schatzoek geocache spel, of de verassende kazencurling.

De Kruiwagen is onze mini escape game. Red onze kat uit de kruiwagen en red ons van de muizenplaag.

Het gps spel speel je met een navigatiesysteem. Dit leidt je naar 5 caches/schatten. Verzamel letters, maak een woord, los de code voor het slot op en open de kist.  Zet de stopwatch uit en wie weet is jouw vrienden team het snelst.

Wil je graag op een boerderij in Overijssel rond kijken.

Dat doe je vast niet elke dag en wie weet zie je wel een kalfje geboren worden.

Je mag bij de kalfjes in de stal kijken en ze zelfs aaien.

Als kers op de (appel)taart

Onze picknicktafel op de boerderij in Haaksbergen nodigt uit om de ervaringen opgedaan in de escaperoom uit te wisselen. En dan wel onder het genot van een heerlijk “zelf” gebakken appeltaartje en een kopje koffie/thee/drankje

Vandaag met paar kinderen bij Hof te Langelo geweest. Heel erg leuk om mee te mogen kijken achter de schermen. Ik kon mooi zien hoe de kinderen enthousiast aan het puzzelen en samenwerken waren om codes en sleutels te bemachtigen voor weer een stap dichterbij de uitgang. Mooi verhaal, leuke opdrachten. Top gedaan!

5
Ingeborg

Erg gaaf om te doen! Een pittige route maar we hebben de puzzels binnen een uur opgelost. Leuk dat de nadruk op de boerderij ligt. Er moet zelfs nog gemolken worden. Het leuke is dat je telkens een ruimte verder komt, dat motiveert. Wij zijn met ons gezin geweest, maar met vrienden of buren kan natuurlijk ook 😍👍

5
Paul ter Bekke
Google Review

Op een prachtige boerderij in Haaksbergen ligt een mooie themakamer verstopt. Na toch wel een hoop escaperooms gespeeld te hebben inclusief de topkamers van Nederland, was ik aangenaam verrast in deze escaperoom. Ik kwam hier toch nog puzzels tegen die ik niet kende. Er zat een prima gameflow in de kamers en wij werden heel vriendelijk en goed begeleid. Wat vooral heel tof is aan deze escaperoom is het echte boerderijgevoel dat je krijgt. Waardoor het net iets anders is dan de meeste escaperooms. Wij hebben genoten van deze escape room. Gewoon leuk om te doen!

5
Kes86
Escape Talk Review

Er was een goede uitleg van te voren. We konden allemaal meedoen om de codes te kraken. De opdrachten waren in boerderij thema. We vonden het een superleuke ervaring.

5
Martine van Hoogmoed
Facebook Review

Echt een aanrader! Wij waren met een gezin van 5, kinderen in de leeftijden 10,12 en 15. En ze hadden het zo aangepast, dat het voor elk gezinslid een leuke ervaring werd. We moesten flink zoeken, puzzelen en hebben het BIJNA binnen de tijd gered. Daarna nog even knuffelen met de kalfjes. We hebben genoten!!!

5
Marike Siemerink
Facebook Review
Was een erg geslaagde escaperoom..best moeilijk maar met goede hints kwamen we steeds weer verder..net niet gehaald maar ze liet ons rustig het spel uitspelen.
Zeker een aanrader 😊👍
5
Karin Nijenhuis
Facebook Review

Durf jij de uitdaging aan?

  • Voor kinderen van 9 tot 12 jaar bieden wij een aangepaste kinder escape room voor gezinnen. Kinderen vanaf 13 jaar zijn welkom om de aangepaste versie van de  escaperoom voor volwassenen te spelen.
  • Een groep bestaat maximaal uit 6 personen. Groepen vanaf 7 personen worden in tweeën gesplitst.
  • Duur: 60 minuten

Meer weten? Raadpleeg onze pagina veelgestelde vragen of bel 0642780002.

Waar kan je ons vinden?

Escaperoom Hof te Langelo
Aaftinksweg 13
7481 VV Haaksbergen

De vloek van hof te Langelo: Het originele verhaal

‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk nich veur d’n duvel.’

Het is 1798. Op Hof te Langelo werkt een bijzondere boerenknecht: Beernd. In het dorp Haaksbergen staat hij bekend als Kiekebeernd de spokenkieker. Hij kan in de toekomst kijken.

Het volk reageert lacherig op de voorspellingen van Beernd. Maar dat verandert als zijn veurspeuksels uitkomen. Boer Jonkman wordt vermorzeld door een omvallende boom. Boer Gröskaamp verliest al z’n koeien na een uitslaande brand.

Het is allemaal voorspeld door Beernd.

‘Hoksebargen hef last van d’n duvel, d’n zwatten,’ zegt hij op besliste toon, ‘en hie huust ook op Langelo.’

Op een klamme zomeravond komt Beernd de duvel tegen op het erf. Het zwarte wezen sist en klauwt naar Beernd, maar de jongen vertrekt geen spier. ‘Ik ben veur niemand bange, dus ôk veur oe nich.’ Hij drijft de duvel in de appelboom en geeft hem een flink pak slaag.

‘Zo’, zegt Kiekebeernd, terwijl hij het stof van zijn overall klopt, ‘den kump voorlopig neet weer.

We willen graag geloven dat de duvel is vertrokken

Maar op Hof te Langelo gebeuren nog steeds rare dingen. D’n zwatten daagt ons elke dag uit.

Verbreek jij in onze escaperoom de Vloek van Hof te Langelo?

Versla jij de duivel?

De escape room in Twente is niet zomaar een escape room. Nee, hier los je de puzzels op in de melkstal en zorgt de unieke setting ervoor dat dit een avontuur is dat je per definitie niet snel vergeet. Helemaal niet met het geweldige verhaal van Beernd die ruim 200 jaar geleden de duvel verslagen heeft, maar de Vloek van Hof te Langelo is terug – en daarbij hebben we jullie hulp nodig.

Voor wie is de escape room in Twente geschikt?

De escape room in Twente is geschikt voor teamspelers die denken in oplossingen en uitdagingen niet uit de weg gaan. We hebben een aangepaste kinder escape room voor kinderen onder de 12 jaar, zodat zij ook gewoon heerlijk op avontuur kunnen in de melkstal. Kinderen ouder dan 12 hebben we ook een aangepaste variant voor. In alle gevallen geldt dat de escape room in Twente geschikt is voor groepen tot zeven personen. Wil je met een grotere groep komen, dan is het verstandig om van tevoren eerst even met ons te overleggen. Het is immers wel de bedoeling dat je de optimale ervaring krijgt in onze escape room – en dan is het aantal mensen wel van belang.

Wist je dat je onze escape room kunt combineren met ons GPS Spel, Mini Escaperoom of Kazen Curling? Ideaal voor groepen! Daarnaast kan je de escape room bij Hof te Langelo combineren met een compleet arrangement inclusief een lunch, verse appeltaart of een dinerarrangement (in een nabijgelegen restaurant). Op die manier maak je jouw verjaardag, personeelsuitje of familiedag helemaal compleet.

Escape room in Twente boeken

Je kunt gemakkelijk onze escape room in Twente boeken via de website. Heb je vragen of wil je een boeking doen voor een groep van meer dan zeven personen? Neem dan contact met ons op. Via het contactformulier kun je ons direct een bericht sturen en daar vind je ook ons telefoonnummer. Kun jij de juiste personen vinden om de Vloek op Hof te Langelo te verbreken – of faal je en stort het bedrijf in de afgrond?